Бившият футболист на Динамо (Москва) Николай Толстих е новият президент на руския футболен съюз. Той се пребори за поста, след като събра 148 от гласовете на делегатите.

Толстих поема футболната централа след напускането на досегашния шеф Сергей Фурсенко. Той бе призован да си тръгне след провала на националния отбор на Европейското първенство в Полша и Украйна. Срещу Фурсенко тече и проверка за финансови злоупотреби.

Новият шеф на РФС Толстих се пребори във финалния тур на изборите с президента на руската футболна лига Сергей Прядкин, който събра 124 гласа. Третият кандидат за поста - изпълнителният директор на минифутболния клуб Нова генерация Валерий Белецки събра само 1 глас.

Николай Толстих е роден на 30 януари 1956 година. От 1974 до 1983 година е футболист на Динамо Москва, но е принуден да прекрти кариерата си поради тежка контузия. В последствие работи в Динамо, а през 1992 година става шеф на Професионалната футболна лига. По-късно е избран за вицепрезидент на футболния съюз, като от септември 2011 година съвместява тази длъжност с поста изпълнителен директор на Олимпийския комитет на Русия.