След близо 4-часов полет отборът на Порто пристигна в София за двубоя срещу ЦСКА от турнира Лига Европа. Срещата е в четвъртък от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Португалците кацнаха на българска земя два дни преди мача, за да имат време за почивка след уморителния полет и адаптиране към часовата разлика (2 часа).

"Драгоните" пристигна с група от 19 футболисти, като от състава отпадна един от основните играчи в халфовата линия на тима - Фернандо. Бразилецът е контузен, а с травми са още Рубен Микаел, Емидио Рафаел, Андре Укра и Мариано.

Тимът на Порто бе очакван от петима португалски журналисти и една фотографка на аерогара "София". Човек от аминистрацията на отбора, който явно е пристигнал в България още по-рано, също чакаше Вияш Боаш и компания.

Никой от делегацията на "драконите" не пожела да говори на летището, като единствено пресаташето на клуба обяви, че журналистите ще могат да зададат въпросите си на редовната пресконференция преди двубоя.

Утре "драконите" ще проведат официалната си тренировка на "Васил Левски" от 19:00 часа, а половин час преди това старши треньорът Андре Вияш Боаш ще даде брифинг за представителите на медиите. /БЛИЦ

Групата на Порто за мача с ЦСКА
Вратари:
Хелтон и Бето
Защитници: Майкон, Алваро Перейра, Хорхе Фусиле, Роландо, Кристиан Сапунару, Николас Отаменди
Халфове: Фреди Гуарин, Фернандо Белуши, Жоао Моутиньо, Андре Кастро, Жозеф Соуса, Хамес Родригес, Кристиян Родригес
Нападатели: Рамадел Фалкао, Хълк, Валтер, Силвестре Варела