Манчестър Сити тръгна с победа защита на титлата след успех с 2:0 като гост на Челси във Висшата лига. Головете паднаха през двете полувремена дело на Ерлинг Холанд и Матео Ковачич. Двубоят беше и официален дебют за новия мениджър на отбора от "Стамфорд Бридж" Енцо Мареска.

През по-голямата част от полувремето гостите бяха по-активните и по-насъстояните към гола. В 18-ата минута това даде резултат. Бернардо Силва чукна леко към Ерлинг Холанд в наказателното поле и норвежкия голаджия технично прехвърли вратаря на лондоначани за 1:0. Първоначално попадението беше прегледано с ВАР за евентуална засада, но в крайна сметка беше зачетено. Това беше и гол №91 в стотния мач на скандинавецът за шампионите във всички турнири.

В края на частта обаче "сините" бяха тези, които атакуваха по-сериозно противника. В първата минута от продължението видеоасистента спаси "гражданите", след като отмени гол на Никълъс Джаксан заради засада, а 180 секунди по-късно лондончани имаха претенции за дузпа, но не бяха уважени. В крайна сметка нови голове не паднаха.

След почивката Холанд беше близо до втори гол, но вратаря на Челси спаси. След това Никълъс Джаксън изпусна невероятно положение. Той беше напълно непокрит и стреля от движение от няколко метра, но Едерсон реагира превъзходно и отрази.

В 66-ата минута гол на Рико Люис за Манчестър Сити беше отменен заради нарушение на англичанинът.

77-ата домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Матео Ковачич, но съдията не им ги уважи и даде сигнал играта да продължи. 

6 минути преди края на редовното време хърватинът се разписа за втори път във вратата на Челси. Той получи пас от тъч, проби без да бъде притесняван от играчите на "сините" и с удар от далеч вкара за 2:0.

В заключителните моменти на срещата нови голове не паднаха и така Сити се поздрави с крайния успех.

6 минути преди края на редовното време хърватинът се разписа за втори път във вратата на Челси. Той получи пас от тъч, проби без да бъде притесняван от играчите на "сините" и с удар от далеч вкара за 2:0.

В следващия кръг лондончани гостуват на Уулвърхемптън, а шампионите приемат новака Ипсуич.