След успеха си над ПСЖ с 3:2 преди седмица в Париж Ница победи с 1:0 и при визитата си на Монако в първия мач от шестия кръг на френската Лига 1, за да свали "монегаските" от върха във временното класиране.

Мачът на „Стад Луи II“ започна по-добре за домакините, които в 11-ата минута получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Джордан Лотомба. Зад топката застана Фоларин Балогун, но Марчин Булка спаси удара му от бялата точка.

Бившият нападател на Арсенал получи шанс да се реабилитира, тъй като Морган Сансон извърши необмислено нарушение в наказателното поле в 55-ата минута и Беноа Мийо отсъди втора дузпа за Монако. И този път обаче Марчин Булка спаси удара в средата на вратата.

След като Монако пропусна шансовете си, Ница стигна до успеха с гол в първата минута на добавеното време на мача, когато Мелвин Бард подаде към Жереми Бога, който се разписа във вратата на Филип Кьон и качи на "орлетата" на върха.

Така тимът на Франческо Фариоли изпревари своя съперник и поведе във временното класиране с 12 точки, докато „монегаските“ имат 11 дотук през сезона.