Ница и ПСЖ завършиха 1:1 на "Алианц Ривиера" в мач от седмия кръг на френската Лига 1. Али Абди даде аванс на домакините в 39-ата минута, а Нуно Мендеш изравни за шампионите в 52-ата.

Ница бе по-опасният отбор в началото и стигна до първата по-голяма възможност. В 13-ата минута след центриране в наказателното поле на ПСЖ, Мохамед Али-Чо стреля с глава, Джанлуиджи Донарума отрази.

В 37-ата Нуно Мендеш получи топката на границата на наказателното поле на Ница и имаше пространство и време и да шутира към вратата, но Марчин Булка демонстрира страхотен рефлекс и отрази.

В 39-ата Ница поведе. След разбъркване в наказателното поле на ПСЖ топката не бе изчистена по най-добрия начин. Али Абди овладя на гърди и стреля, а след серия от рикошети се озова в мрежата на Джанлуиджи Донарума - 1:0.

ПСЖ изравни в 52-ата минута, когато Усман Дембеле комбинира с Нуно Мендеш, който шутира от границата на наказателното поле и матира Марчин Булка - 1:1. 

Късният натиск на ПСЖ не даде резултат, а възпитаниците на Луис Енрике се задоволиха само с точка. Равенството не позволи на парижани отново да се изравнят на върха с Монако, който е с 19 т. ПСЖ е втори със 17. Ница е на деветото място с 9 т.