ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Актуалният носител на Купата на Франция Тулуза сензационно отпадна на 1/16-финалите след поражение от третодивизионен съперник. Руан елиминира елитния тим след изключителна драма. В редовното време срещата завърши 3:3, а крайният победител беше определен след изпълнението на цели 24 дузпи (още 27 в мача).

Омар Безехами даде преднина на Руан в 16-ата минута, но Тулуза осъществи обрат чрез попадения на Венсан Сиеро от дузпа и на Ян Гбо. В 41-ата минута Хишам Бенкаид пропусна дузпа за Руан, но в самия край на полувремето реферът отсъди още един наказателен удар в полза на домакините и Валентин Сансон го реализира за 2:2.

В 64-ата минута Софиан Бузамуша доближи Руан до сензационната победа - 3:2, но в добавеното време Расмус Николайсен спаси Тулуза - 3:3. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

При изпълнението на дузпите валяха голове и до 22-ата всички футболисти се справиха без грешка - 11:11. Габриел Суасо от Тулуза обаче не издържа на напрежението и даде шанс на домакините да триумфират. Абделджалил Сахлун се разписа за 12:11 при ударите от бялата точка и настана луда радост за футболистите на Руан и феновете им. Скромният тим ще играе на 1/8-финалите с Лион.

Дузпи имаше и в мача между Сошо и Реймс. В редовното време те си размениха по два гола, а по-точен мерник при ударите от бялата точка демонстрираха домакините. 

В другите мачове от днес Страсбург победи с 3:1 Клермон, Лил се наложи с 1:0 срещу Расинг Коломб, със същия резултат Льо Авър елиминира Шатору. Сен-Прист отвя с 4:1 Роморантан.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!