Южноафриканската актриса и носителка на “Оскар” Шарлиз Терон получи водеща женска роля за петъчния жребий за световното първенство, което ще се проведе в родината й.

Терон ще бъде водеща на 90-минутното шоу, който се очаква да бъде гледано от над 200 милиона зрители в 200 страни. Жребият ще бъде от 19:00 часа българско време.

Неин колега ще бъде генералният секретар на ФИФА Жером Валке , който ще ръководи провеждането на самия жребий и разпределянето на 32-ата финалиста в 8 групи. Самият турнир ще се проведе от 11 юни до 11 юли.

На шоуто ще има изпълнения на различни звезди на африканската музика, които ще изпълняват от госпел до джаз. Сред специалните гости ще бъдат олимпийския шампион от Етопия Хайле Гебреселасие, английският национал Дейвид Бекъл, южноафриканският футболист Матю Бут, състезателят по крикет Махая Нтини и ръгби звездата на ЮАР Джон Смит.

Южноафриканският президент Джейкъб Зума също ще присъства на церемонията. Заедно с него ще бъдат носителите на Нобелова награда Фредерик де Клерк и архиепископ Дезмънт Туту./БЛИЦ