Носителят на трофея от миналия сезон Севиля обърна трудно Зенит с 2:1 на „Рамон Санчес Писхуан” в първа среща помежду им от 1/4-финалите в турнира Лига Европа.

Считаните предварително от букмейкърите за фаворити андалусци натиснаха в първите минути, но допуснаха попадение в 29-ата минута. Гостите от Санкт Петербург поведоха, след като Александър Рязанцев бе точен за 0:1. Този резултат остана непроменен до края на първата част.

След почивката играчите на Унай Емери увеличиха оборотите, а в 73-ата минута успяха да изравнят чрез колумбийския си нападател Карлос Бака, който се възползва от центриране на Алейкс Видал и с глава направи 1:1. До края на мача домакините притиснаха съперника в собствената му половина.

Севилци материализираха превъзходството си в 88-ата минута, когато след центриране от корнер гостите не успяха да изчистят достатъчно добре топката и влезлият като резерва Денис Суарес със страхотно воле направи обрата пълен – 2:1. Малко след това Бака можеше да реализира и трети гол във вратата на гостите, но в последния момент бранител успя да изчисти топката малко пред голлинията.

Реваншът в Санкт Петербург ще бъде точно след седмица отново от 22:05 часа българско време. Зенит запазва всички шансове да отстрани съперника най-вече заради гола си на чужд терен.

sev.jpgzen.jpgСевиля - Зенит 2:1
0:1 Александър Рязанцев (29), 1:1 Карлос Бака (73), 2:1 Денис Суарес (88)

Севиля, стадион "Рамон Санчес Писхуан"
Съдия: Бас Нихуйс (Хол)

0.9zSEV.jpg