Официалният сайт на Нотингам Форест обяви официално подписването на новия договор на Димитър Евтимов. Както БЛИЦ по-рано днес писа, контрактът е за две години, като има опция за продължаването му с още една. Припомняме, младежкият национал на България беше привлечен в редиците на двукратния европейски шампион от Академия "Христо Стоичков" в Етрополе.

"От 16-годишен съм част от този клуб и за мен е като сбъдната мечта да получа нов договор. Стюърт Пиърс ме повика и ми каза, че треньорското ръководство е доволно от начина, по който тренирам и се развивам. Също така призна за добри неща, които е чул за мен от Гари Брейзил. След това ме попита дали желая да подпиша нов договор. Отговорих му - "Да, разбира се. Мечтая за това!", обясни 20-годишният български вратар пред официалния сайт на клуба.

Евтимов дебютира за Нотингам през април тази година при победата с 2:0 над Лийдс. Освен че принудителното му влизане заради контузия на Дорус де Вирйс бе при успех, той стана факт пред собствена публика. Освен това се наложи на два пъти да се намеси решително, с което феновете по трибуните му отвърнаха подобаващо.

"Човек никога не знае какво ще му поднесе животът. Може би ще получа шанс тук. Но ако това не се случи, ще се радвам да отида някъде под наем, за да трупам опит. И ако мениджърът се нуждае от мен, ще съм щастлив да се върна и да играя", каза още националът.