Нотингам Форест подготвя нов договор за вратаря Димитър Евтимов. Младият страж спечели доверието на наставника на вратарите на първия тим Пол Барън, който лично настоя на българина да бъде предложен нов професионален контракт, пише Проспорт.бг. Барън има авторитета на голям специалист. Градил е кариерата на си на треньор във Висшата лига в клубове от ранга на Нюкасъл, Астън Вила и Мидълзбро. Работил е още в КПР, Ковънтри, Уест Бромич и националния отбор на Австралия.

Евтимов е несменяем член на групата на първия отбор за мачовете от всички турнири в Англия от началото на сезона. Заедно със своя тим играещият с №31 възпитаник на академия "Христо Стоичков" в Етрополе вратар е на точка от водача Блекпул, след 3 победи, две равенства и една загуба от началото на Чемпиъншип.

Рано тази сутрин той кацна в България, а именно днес навършва 19 години. Рожденият му ден го посрещна във въздуха на борда на самолета от Лутън за София.

Заради счупване на челюстта през май Митко пропусна участие в младежкия национален отбор за мачовете срещу Шотландия и Холандия през юни. През август не можа да се отзове на учебен сбор на евентуалния нов младежки национален отбор заради ангажименти с Нотингам за Купата на Англия.

И днес той не пристига за мача срещу Люксембург на младежите, а за двудневна почивка на връх рождения си ден. Причината е, че въпреки контузията на титуляра Пламен Илиев, стражът на Нотингам не е повикан.