Рекордьорът с 22 титли на Германия Байерн ще има още един акционер след автомобилния концерн „Ауди” и производителя на спортна екипироква „Адидас”. Това разкри президентът на баварците Ули Хьонес, допълвайки, че новата компания ще инвестира 100 милиона евро в клуба и ще придобие 9% от акциите му.
 
"Възможно е скоро нова фирма да се присъедини към клуба и да закупи същия процент акции като „Ауди” и „Адидас”. Ние ще получим над 100 милиона евро за целта. Така стадион "Алианц Арена" ще бъде напълно изплатен. Това трябва да е немска фирма, която тотално да се идентифицира с Байерн", сподели Ули Хьонес пред Die Zeit.
 
"Когато виждам как Борусия (Дортмунд) изправя до стената големия Реал (Мадрид), когато Шалке 04 бие Арсенал като гост и у дома заради липса на късмет завършва наравно, когато Байерн си връща предимството в групата, тогава стигам до извода, че германският футбол се намира на добър път.
 
"Много чужди клубове ще изпитват големи трудности да се състезават с германските отбори за в бъдеще. Не мога да си представя италианските банки да субсидират Интер и Милан със стотици милиони евро. Не мога да си представя нашите пари да продължават да отиват в испанските банки, които ги предоставят на Барселона и Реал Мадрид", допълни босът на баварците.
 
Основните акционери в Байерн към момента са „Ауди” и „Адидас”, притежаващи по точно 9,09% от акциите на клуба. В касата на баварците влизат над 175 милиона евро само от въпросните две компании.
 
Генералният спонсор на баварците „Дойче Телеком” налива около 25 милиона евро годишно, като за 2013 година те трябва да скочат до 30 милиона евро.