Впечатляващ гол през първото полувреме беше достатъчен на Парагвай да спечели едва втората си победа в квалификациите за Мондиал 2026 в Зона КОНМЕБОЛ. Това стана след успех с 1:0 над Бразилия в Асунсион.

„Селесао“ имаше тотално предимство в началото на мача, когато притежаваше топката в близо 65% от времето. Домакините обаче бяха тези, които вкараха гол. В 20-ата минута Диего Гомес се освободи от пазача си и стреля неспасяемо край Алисон, като и гредата помогна на топката да попадне във вратата.

Бразилия беше близо до моментален отговор и изравнителен гол на Гилерме Арана, но ударът на левия бек беше изчистен пред голлинията от защитник на Парагвай.

В началото на второто полувреме Родриго опита да застраши вратата на „гуараните“, но при изстрела му топката мина над напречната греда. Въпреки сериозните си опити и двойно по-голямото притежание на топката Бразилия така и не успя да стигне до изравнителен гол.

След четвъртата си загуба в последните пет мача от квалификациите за Мондиал 2026 Бразилия заема пето място в Зона КОНМЕБОЛ с 10 точки, колкото има и шестият Венецуела. Парагвай е на седма позиция с девет точки. За Световното се класират първите шест тима в групата, а седмият ще играе междуконтинентален бараж. На 11 октомври „селесао“ гостува на Чили, а в същия ден Еквадор ще приеме Парагвай.