ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Арсенал се издъни у дома, след като завърши 1:1 с Брентфорд в лондонски сблъсък от 23-ия кръг на английската Висша лига и направи нова грешна стъпка в борбата за титлата. Резервата Леандро Тросар (66) откри резултата за "артилеристите", но Айвън Тони (74) и донесе точка на "пчеличките". 

Още в 5-ата минута Рико Хенри от гостите шутира в аут от изгодна позиция. Три минути след това Йодегаард с изведе Мартинели в наказателното поле, но вратарят на Брентфорд скъси дистанцията и изби в корнер. В 11-ата минута Браян Мбемо прати топката зад гърба на Ааарън Рамсдейл, но попадението не бе зачетено заради нарушение на нападателя срещу защитника Габриел Магаляеш.

Гредата спаси Арсенал в 25-ата минута след удар на Айвън Тони, който засече центриране на Мбемо, а две минути преди почивката пред Мартинели се откри страхотен шанс, но изстрелът му прелетя над вратата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Артилеристите" натиснаха след почивката и в 47-ата минута Букайо Сака можеше да открие, но Давид Рая внимаваше и изби удара му. Стражът на Брентфорд се намеси отлично и при дигонален шут на Йодегаард, а в 56-ата минута Салиба загуби топката пред своята врата, но Тони от гостите не намери целта.

В 66-ата минута влезлият като резерва четири минути по-рано Леандро Тросар се разписа за 1:0 след центриране на Букайо Сака, който бе изведен от Йодегаард на десния фланг. Осем минути по-късно "пчеличките" спечелиха на три пъти въздушни двубои, за да стигне топката до Айвън Тони, който отблизо изравни с глава за 1:1.

До края на мача "топчиите" усилено търсеха победата и трите точки, но трудно намираха правилния път към вратата на Давид Рая и в крайна сметка се задоволиха само с точка.

След равенството Арсенал продължава да е лидер с 51 точки. Брентфорд е седми с 34 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК