Бразилия се класира за финала на Копа Америка за първи път от 2007 година, след като победи Аржентина с 2:0 в Суперкласико на националните отбори на Южна Америка. Така Лионел Меси за пореден път няма да има възможността да спечели важен трофей с националния си отбор.

„Гаучосите“ имаха първата възможност за гол в мача, но далечният удар на Леандро Паредес мина над вратата на Алисон. „Селесао“ откри резултата в 19-ата минута. Дани Алвес пое топката в средата на терена, освободи се от няколко съперници и подаде вдясно на Роберто Фирмино, който прати топката пред вратата, където Габриел Жезус протегна крак и я отклони в мрежата на „гаучосите“.

Аржентина отговори с удар в гредата. Серхио Агуеро с глава имаше малшанс след центриране на Меси. С изпълнението си нападателят на Манчестър Сити успя да прехвърли Алисон, но топката се отби от напречната греда.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Тимът на Лионел Скалони демонстрира повишена активност през второто полувреме, опитвайки се да обърне мача. Бразилците отговаряха с контраатаки. При една от тях в 60-ата минута Филипе Коутиньо се озова в чиста позиция, но не успя да намери целта.

Лионел Меси също нямаше късмет. Той опита добавка след блокиран удар на Лаутаро Мартинес, а при изстреля му Алисон беше преодолян, но гредата отново помогна на „селесао“. След това бразилският вратар отрази опасен удар на Меси от фаул.

Крайният резултат беше оформен в 71-ата минута, когато Жабриел Жезус спринтира от собствената си половина с топка в краката и нахлу в наказателното поле на Аржентина. След това подаде към Фирмино, който от близка дистанция не пропусна да се разпише.

В спора за трофея в неделя Бразилия ще се изправи срещу настоящия шампион Чили или Перу. „Червените“ и „инките“ излизат един срещу друг тази нощ от 3:30 часа.

БРАЗИЛИЯ – АРЖЕНТИНА 2:0
1:0 Габриел Жезус (19), 2:0 Роберто Фирмино (71)

BrazilБразилия: Алисон, Дани Алвес, Тиаго Силва, Алекс Сандро, Маркиньос (64-Жоао Миранда), Филипе Коутиньо, Каземиро, Артур, Роберто Фирмино, Евертон (46-Вилиан), Габриел Жезус (80-Алан)

ArgentinaАржентина: Франко Армани, Николас Отаменди, Николас Талиафико (85-Пауло Дибала, Херман Пецея, Хуан Фойт, Леандро Паредес, Родриго де Паул (67-Джовани ло Селсо), Лионел Меси, Серхио Агуеро, Маркос Акуня (59-Анхел ди Мария), Лаутаро Мартинес

Бело Оризонте, „Минейрао“
Съдия: Роди Самбрано (Еквадор)
Жълти картони: Дани Алвес, Алан (Бразилия), Талиафико, Фойт, Агуеро, Акуня, Мартинес (Аржентина)

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Копа Америка 2019