Челси преживя поредно унижение. "Сините" от Лондон вече са аут от Купата на лигата. Момчетата на Жозе Моуриньо загубиха от Сток Сити с 4:5 след дузпи (1:1 в редовното време). В големия грешник се превърна Еден Азар, който пропусна решителната дузпа. Освен, че загубиха мача, „сините” ще загубят за известно време и Диего Коста. Испанският национал получи контузия и беше заменен преди почивката.

Гостите започнаха агресивно и доминираха преди почивката. Още в 7-ата минута Азар подаде на Вилиан, бразилецът се опита да намери Коста на близката греда, но вратарят на домакините спаси.

Скоро след това Оскар създаде суматоха в наказателното поле на „грънчарите”, Шоукрос изчисти топката пред самата голлиния.
В 33-ата минута Диего Коста пострада и трябваше да напусне игрището. В 44-ата минута Уолтърс се пребори с противников бранител и пробва удар от шест метра, който бе спасен виртуозно от Бегович.

В 52-ата минута домакините поведоха в резултата след красиво попадение на Уолтърс. Уелън проби през защитата на Челси и подаде на свободния си колега на дъгата пред пеналта. Уолтърс си повдигна топката и стреля, топката се отби в напречната греда и спря зад гърба на безпомощния Бегович – 1:0.

Челси се вдигна на щурм и в 72-ата минута шут на Зума се отби от гредата.  В добавеното време резервата Реми засече пас на Зума и отклони топката във вратата за 1:1 и вкара мача в продължения. Секунди преди изтичането на редовното време Бардсли от домакините беше изгонен от игра след втори жълт картон.

В 95-ата минута Траоре можеше да се превърне в герой за гостите, но ударът му с глава излезе в аут.  Азар също имаше супер шанс да вкара, но неговият коварен удар бе спасен с много мъка от Бутланд. При дузпите единствено белгиецът изпусна, стреляйки в тялото на плонжиралия Бутланд, и така Челси отпадна.


При дузпите:
1:0 Адам (вкарва)
1:1 Вилиан (вкарва)
2:1 Одемвинге (вкарва)
2:2 Оскар (вкарва)
3:2 Шакири (вкарва)
3:3 Реми (вкарва)
4:3 Уилсън (вкарва)
4:4 Зума (вкарва)
5:4 Арнаутович (вкарва)
5:4 Азар (изпуска)

Сток Сити: Бутланд, Бардсли, Шоукрос, Муниеса (49 - Уилсън), Волфшайд, Адам, Афелай (76 - Шакири), Уелън, Уолтърс, Арнаутович, Диуф

Челси:
Бегович, Тери, Кейхил, Зума, Баба (70 - Баба), Микел, Вилиан, Рамирес (81 - Траоре) Азар, Оскар, Диего Коста (33 - Реми)