Един от най-популярните отбори в Бразилия Фламенго отново разочарова феновете си, след като отпадна на полуфиналите на първенството на щата Рио де Жанейро. Роналдиньо и компания загубиха от Васко да Гама с 2:3 и си навлякоха гнева на своите фенове, които все още не са забравили и отпадането от Копа Либертадорес преди по-малко от месец.

Васко да Гама стигна до победата над Фламенго след два гола на плеймейкъра Фелипе Бастос (40, 48-дузпа) и един на Едер Луис (12). За Фламенго се разписаха бившият нападател на ЦСКА (Москва) Вагнер Лав (2) и Клеберсон (52). На финала Васко да Гама ще срещне Ботафого, който в събота победи Бангу с 4:2.

Лошите резултати на Фламенго засилиха напрежението върху старши треньора Жоел Сантана и капитана Роналдиньо. Самият Сантана обаче не приема критиките, като сравни Фламенго с тима на Барселона.

"Барселона загуби последните си два мача и може да отпадне от Шампионската лига. Някой обаче да говори за уволнение на Гуардиола? Разбира се, че не. Защото там манталитетът на хората е друг", коментира Сантана след поражението от Васко да Гама.