ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лидерът ПСЖ допусна втора поредна домакинска загуба за първенство, след като падна с 0:1 у дома от Олимпик (Лион) в среща от 29-ия кръг на френската Лига 1. Преди паузата за националните отбори парижани загубиха и от Рен с 0:2 отново на „Парк де Пренс“, а поражението от "хлапетата" тази вечер се оказа осмо за тях през 2023 година във всички турнири.

Гостите пропуснаха дузпа през първото полувреме чрез Александър Лаказен, но през второто Брадли Баркола (56) и им донесе трите точки.

Още в 4-ата минута Витиня получи добра възможност, но стреля над напречната греда. Пет минути след това Килиан Мбапе засече центриране в наказателното поле и намери пространство за удар, но топката излезе в аут.

Гостите получиха дузпа в 36-ата минута, след като вратарят Джанлуиджи Донарума извърши нарушение срещу Александър Лаказет. Франсоа Льотексие посочи бялата точка, но потърпевшият Лаказет прати топката в десния страничен стълб, след което тя се върна в наказателното поле, а Таляфико не успя да я изпрати в опразнената врата.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Малко след почивката Лион все пак поведе, след като в 56-ата минута Кумбеди даде успореден пас в наказателното поле на парижани и Брадли Баркола реализира за 0:1. Десетина минути по-късно Брадли Баркола стреля опасно, но Донарума спаси.

ПСЖ създаде няколко интересни положения до края на мача, но не успя да вкара гол. Гостите също имаха няколко шанса да удвоят, но не съумяха да го направят. В 82-ата минута Ашраф Хакими опита техничен удар, но топката излезе в аут. До края на мача ПСЖ натисна своя съперник в собствената му половина, но защитата на Лион успя да се справи максимално добре и допусна изненада до края на мача.

Така ПСЖ остана с 66 точки на върха, а с 60 са тимовете на Ланс и Олимпик (Марсилия). Олимпик (Лион) е девети с 44 пункта.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК