Нов скандал избухна със съдия, който ръководи срещи от Шампионската лига. След расисткия случай с румънеца Себастиан Колцеску и прекратения мач между ПСЖ и Истанбул Башакшехир снощи чешкият съдия Павел Краловец пък е обвинен в участие в уговорен мач.

Според чешките медии в случая е замесен и бившия заместник-президент на Чешката футболна асоциация Роман Бербер, който е задържан под стража от октомври по същото обвинение.

Краловец и Бербер са били основните действащи лица в манипулирането на резултата от финала за Купата на Чехия през юли, когато Спарта (Прага) победи Слован (Либерец) с 2:1.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

“Нещата са много прости, имам нужда от едно политическо нещо. ОК? Ти ще ме разбереш. Йозеф Крула трябва да бъде спрян в понеделник”, казва Бербер в телефонно обаждане към Краловец, записано от полицията. Крула е спортният директор на Слован (Либерец) и бивш съдия. На записите се чува, че Краловец отговаря, че разбира.

Кралоевец бе критикуван след въпросната среща, че не е изгонил халфа на Спарта Мартин Фридек, който настъпи свой съперник, въпреки че имаше сигнал от ВАР за ситуацията.

През октомври пък Роман Бербер бе един от 19 задържани души по време на акция срещу организирана криминална група за манипулирането на мачове. Четирима са в ареста.

Снощи чешкият съдия Краловец води срещата от Шампионската лига между Челси и Краснодар, завършила при резултат 1:1.