Арсенал продължава да записва нови и нови исторически анти-постижения. "Артилеристите" загубиха с 1:2 у дома срещу Брайтън в мач от 15 кръг на Висшата лига и вече са в серия от девет поредни мача без победа, което не се бе случвало от далечната 1977 година. На всичко отгоре тимът на Фреди Люнгберг записа и първа загуба като домакин този сезон. 

Уебстър и Мопе бяха точни за гостите, които пет загуби от шест мача като гост, най-накрая ликуваха с три точки. Това е и първата победа като гост в историята на Брайтън срещу топ шест отборите на Англия. За "артилеристите" се разписа Александър Лаказет.

Първите възможности в мача бяха пред играчите на Арсенал, които обаче не успяха да ги реализират. Изненадващи след 20-ата минута инициативата бе взета от гостите. Аарън Конъли изпробва рефлекса на Лено, а  същото стори и Уебстър с удар с глава.

В 21-ата минута Ектор Белерин задържа Конъли на границата на пеналта. Играчите на Брайтън поискаха дузпа, но съдията даде фаул, а Муй изпълни лошо наказателния удар и шутира в стената.  

Последваха нови два пропуска за Брайтън - Конъли и Мопе пробваха рефлексите на Лено, който отново бе на висота.

В 36-ата минута обаче стражът на Арсенал бе безпомощен. При центриране от корнер се стигна до разбъркване пред вратата и Уебстър успя да отправи точен изстрел отблизо за 0:1. 

Уилок бе много близо до изравняване в края на полувремето, но ударът му с глава бе отразен блестящо от вратаря Матю Райън.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Веднага след началото на втората част Арсенал се впусна в атаки. И изравняването дойде бързо. В 60-ата минута Лаказет игра с глава при центриране от корнер и успя да насочи топката във вратата за 1:1.

В 61-ата минута обаче Лено отново трябваше да се намесва решително, след като Мопе бе изпуснат от защитата и опита да стреля отблизо.
Давид Луис отбеляза гол за Арсенал няколко минути по-късно, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради засада. 

Постепенно играчите на Фреди Люнгберг свалиха темпото, а Брайтън се възползва максимално от това и заби втори гол в 80-ата минута. Аарън Мой центрира към Нийл Мопе, който с глава прониза Лено и донесе победата на своя тим.

Арсенал е с актив от 19 точки на 10-ата позиция, докато Брайтън има една по-малко и е на 13-о място. 

ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ