Българският национал Ивелин Попов ще има нов треньор в Спартак (Москва). Това е 52-годишният беларуски специалист Олег Кононов, който до момента беше начело на Арсенал (Тула) и работеше с Михаил Александров и Георги Костадинов.

Кононов наследява на поста Раул Рианчо, който в последните седмици беше временно начело на Спартак след уволнението на Масимо Карера. Договорът на новия треньор на Спартак е до края на следващия сезон, но след края на този може да бъдат преразгледани условията в контракта. Целите на „червено-белите“ от Москва през този шампионат са попадане в зона Шампионска лига и спечелване на Купата на Русия.

Треньорската кариера на Кононов започва през 2000 г. В Торпедо (Минск). В родината си беларусинът е водил още Локомотив (Минск). След това работи в украинския Металург (Запорожие) и молдовския Шериф (Тираспол). В периода 2008-11 е начело на Карпати (Лвов) и след това на Севастопол. През 2013 година за първи път започва работа в Русия и поема Краснодар, който извежда до финал за Купата на Русия. През 2015 г. е обявен за треньор №1 в шампионата.

В Краснодар остава до 2017 година, а след това работи в Ахмат (Грозни). От лятото на 2018-а е начело на Арсенал (Тула). Към момента тимът от Тула е 11-и в класирането със 17 точки от 14 мача. Спартак е девети с 19 точки.