Пиян футболист уби моторист при катастрофа само няколко седмици след случая, при който бившият юноша на Левски Георги Семерджиев седна зад волана след употреба на наркотици и отне живота на две млади жени в София.

Този път е замесен бразилският футболист Ренан, който играе за Ред Бул Брагантино под наем от местния гранд Палмейрас. При катастрофата 20-годишният спортист е блъснал водач на мотор, който е загинал от раните си.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Ренан е бил във видимо нетрезво състояние, но е отказал да даде на полицията полеви тест за употреба на алкохол и упойващи вещества. Футболистът е арестуван и отведен да медицински изследвания, които ще покажат дали той е бил пиян или е употребил наркотици.

Жертвата е 38-годишният Елиезер Пеня, който е бил женен и с две дъщери. При катастрофата, случила са не около 80 км от Сао Пауло, Ренан е навлязъл в насрещното платно и се е ударил челно с моториста.

Интересен е фактът, че футболистът е управлявал автомобила си с временна шофьорска книжка, която вече му е отнета. Ред Бул Брагантино и Палмейрас обявиха, че моментално прекратяват трудовите си взаимоотношения с Ренан.