Роман Колцов от руския национален тим облече жълтата фланелка след третия етап на 60-ата международна колоездачна обиколка на България, който бе по трасето Пловдив-Казанлък.
 
Руснакът стана новият водач в генералното класиране, след като финишира с откъсналите се от основната група 13 състезатели, които пък караха почти през цялото трасе в етапа сами пред основната група.
 
Финалната линия в Казанлък първи пресече чехът Леополд Кьониг от Уърпул, с време 2.18:18 часа. В последните 18 километра до финала той се откъсна от групата и направи преднина от 35 секунди, която конкурентите му не успяха са стопят до финала.
На секунда след Кьониг, финишираха германците Марсел Барт (Тюринген) и Тино Майер (ЛКТ-Бранденбург).
 
Основната група, в която бе и досегашният носител на жълтата фланелка Сергей Рудасков от Катюша, закъсня с 2:18 минути и така руснакът се прости с трикото в жълто. Колцов вече води на Рудасков в главното подреждане с 57 секунди.
 
Носителите на останалите 3 фланелки ги запазиха - португалците от Палмейрас Рикардо Местре и Андре Кардозо и казахстанецът от „Несебър” Мирас Бедербеков. Утре е 4-ият етап от Казанлък до Бургас – 196 км./БЛИЦ