Пореден проблем се стовари на главата на бившия френски национал Ерик Абидал. След като името на бившия играч на Лион, Барселона и Монако беше замесено в скандала с побой над футболистката Кейра Амрауи, сега той ще остане без семейство. Съпругата му Айет, бивша гимнастичка, е подала молба за развод, информира телевизия „TV3“.

Както е известно, Амрауи бе нападната и бита с железни лостове по краката от маскирани лица. Първоначално за побоя заподозряна и задържана в ареста бе съотборничката й в ПСЖ Амината Диало, която обаче бе освободена без повдигнати обвинения.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ерик Абидал бе замесен в аферата, след като съдът установи, че "бръмбарът" за подслушване, който бе намерен в телефона на Кейра Амрауи, е негов.

Дженифер Лосанда, адвокат на съпругата на бившия футболист публикува кратко комюнике, за да обясни решението на клиентката си.

"Принудена от обстоятелствата и с крайно недоволство заради аферата "Амрауи", Аайет Абидал ще поиска развод в Барселона", се казва в съобщението.

Ерик Абидал и бившата алжирска гимнастичка Айет са семейство от 2003 г.. Те имат четири деца – Мелиана, Канелиа, Лейна, Кения и Едан.