Барселона разби на своя „Камп Ноу” тима на Алмерия с 5:0 в първи 1/2-финален двубой между двата тима в турнира за Купата на краля. Срещата започна многообещаващо за „каталунците”, които намекнаха още в първите минути, че са готови да ни предложат поредния голов спектакъл. Само преди два месеца те разбиха Алмерия като гост с 8:0 и по всичко личеше, че искат да повторят този резултат и пред собствена публика.

Началото не дадено от суперзвездата Лионел Меси, които откри резултата още в 10-ата минута за 1:0. Аржентинецът стреля, а вратарят на Алмерия Естебан не можа да улови наглед лесната топка и я пусна в мрежата си. Само 60-секунди по-късно стражът на „андалусийците” отново не можа да се намеси както трябва при удар Давид Вия и топката мина под плонжа му - 2:0. Последваха две опасни атаки на Алмерия, но Гоитом и Крусат стреляха на сантиметри от гредата. В 16-ата минута преднината на „каталунците” стана класическа, след като Лионел Меси вкара втория си гол в мача. Иниеста започна контраатака и подаде на Меси, който с точен диагонален удар от десетина метра направи 3:0.

След половин час игра дойде редът и на третия нападател в състава на Хосеп Гуардиола – Педро Родигес Ледесма също да запише името си сред голмайсторите. След центриране от фаул той засече с глава топката и прехвърли вратаря за 4:0. До края на полувремето „каталунците” продължиха да бъдат пълни господари на терена, но не успяха да реализират нови попадения във вратата на противника.

След почивката "каталунците" значително намалиха оборотите. При една от атаките на Барса Меси даде страхотен пас в коридор на Максуел, който от малък ъгъл тресна страничната греда. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола продължиха да държат инициативата, но успяха да вкарат ново попадение едва минута преди края на редовното време. Влезлият като резерва Сейду Кейта получи перфектен извеждащ пас от Лео Меси и останал сам срещу вратаря не сбърка за крайното 5:0. /БЛИЦ