Поредна голяма драма за бъдещето на Кристиано Роналдо се очертава през това лято. Преди година португалецът се завърна в Манчестър Юнайтед и вкара 24 гола в 38 мача за клуба, но представянето му беше по-скоро разочароващо, отколкото убедително.

След идването на новия мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг се заговори, че нидерландският специалист не планира да ползва Роналдо. Петкратният носител на „Златната топка“ обяви, че е готов да остане на „Олд Трафорд“ при условие, че треньорът поиска това от него.

Днес в Англия се появиха информации, че мениджърът на 37-годишния нападател Жорже Мендеш е провел през седмицата преговори с новия собственик на Челси Тод Боули, съобщава „The Athletic“. Част от разговора между двамата е била възможността Роналдо да премине на „Стамфорд Бридж“.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

„Сън“ контрира, че първият клуб в кариерата на португалеца – Спортинг (Лисабон), е готов да си го върне. Хора от висшето ръководство на „зелено-белите“ дори вече са проучили възможността нападателят да се завърне в Лисабон. Самият Кристиано Роналдо е уведомен за тази вероятност.

Хора от управата на Манчестър Юнайтед са били доста ядосани заради постоянните слухове. Пред „Съндей Мирър“ приближен до шефовете на „червените дяволи“ категорично е заявил: „Кристиано не се продава. Искаме и очакваме от него да бъде част от нашия отбор и през следващия сезон.“

Както е известно, през тази седмица се появиха информации, че интерес към Кристиано Роналдо има от страна на Байерн. Впоследствие баварците категорично опровергаха тези слухове. Германският „Скай Спорт“ уточни, че не става дума за интерес от страна на гранда от Мюнхен, а самият Жорже Мендеш е предложил клиента си на Байерн. Преди това имаше спекулации, че Жозе Моуриньо иска да вземе португалския си сънародник в Рома.