Аржентина получи пореден удар по надеждите си за директно класиране на Мондиал 2018. Тимът на Хорхе Сампаоли във втори пореден мач имаше доминация на терена и не успя да стигне до победата. „Гаучосите“ направиха домакинско 1:1 срещу Венецуела в среща от световните квалификации в зона Южна Америка.

Домакините имаха пълен превес на терена, но през първото полувреме не успяха да пробият венецуелския вратар Уилкер Фаринес. Играга на „гаучосите“ беше затруднена и от контузията на Анхел ди Мария, който беше заменен от Маркос Акуня принудително в 25-ата минута.

Пет минути след началото на второто полувреме Аржентина изненадващо се оказа догонваща в резултата. Джон Мурийо завърши чудесно контраатака на гостите, след като беше изведен на чиста позиция от Серхио Кордова.

Аржентина постигна бърз отговор. Ролф Фелчер си вкара автогол в 54-ата минута, когато засече в собствената си врата пас на пробилия по лявото крило Маркос Акуня. Домакините обаче не успяха да стигнат до ново попадение, а Лионел Меси за пореден път не успя да направи силен мач с националната фланелка.

Равенството беше достатъчно да изкачи Аржентина на пето място в квалификационната група в Южна Америка с 24 точки, колкото има и четвъртият Перу. Чили е на шеста позиция с 23 точки. Първите четири отбора се класират директно за Мондиал 2018. Петият ще играе бараж с Нова Зеландия. До края на квалификациите остават по два мача на всички отбори. Бразилия вече има гарантирано място на световното първенство.

БИТКАТА ЗА КЛАСИРАНЕ НА МОНДИАЛ 2018 В ЗОНА ЮЖНА АМЕРИКА - ТУК