Вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов и Твенте загубиха с 1:2 при гостуването си на водения от Марко ван Бастен тим на Хееренвеен в среща от 24-ия кръг на холандската Ередивизи. Така тимът от Енсхеде продължава да няма победа от началото на календарната 2013 година – 4 равенства и 2 загуби.

Първият точен удар в мача за Хееренвеен бе гол. Това се случи в 15-ата минута, когато Раджив ван Ла Пара преодоля Михайлов за 1:0. Руският нападател Дмитрий Буликин изравни в 54-ата минута, но Алфред Финбогасон оформи крайното 2:1 в 79-ата минута след пас на Ла Пара. Тевенте доигра мача с човек по-малко на терена, след като в 97-ата минута Едсон Баафхайд бе изгонен с втори жълт картон.

Въпреки загубата Твенте остава на четвърто място във временното класиране с 44 точки, но още днес може да бъде изместен, ако Фейенорд победи на свой терен лидера ПСВ Айндховен в дербито на кръга. Хееренвеен е на 11-позиция с 26 пункта и на 4 от местата, даващи право на участие в плейофи за запазване на елитния статут.