Омония (Никозия) продължава без загуба под ръководството на Ивайло Петев. В мач от 19 кръг на воденият от българския специалист тим се наложи с 3:2 над Олимпиакос (Никозия) като гост. Победата дойде изключително драматично, а на вратата на „детелините“ беше Николай Михайлов.

Рафаел Лопеш откри резултата в 11-ата минута, а Джардчино Антониа удвои в 20-ата. В 78-ата минута Николай Михайлов получи жълт картон.

Драмата настъпи в последните десет минути на мача. Хрисовалантис Капортис върна едно попадение за домакините в 82-ата минута, а във втората минута на допълнителното време Лука Полици изравни.

Четири минути след това Мат Дербишир, играл във Висшата лига на Англия за Блекбърн и Бирмингам, вкара победния гол за Омония. Така „детелините“ записаха трета поредна победа под ръководството на Ивайло Петев и нямат загуба откакто българинът застана начело на отбора.

С този успех Омония събра актив от 29 точки и излезе на шесто място в класирането, което дава право на участие в плейофите за шампионската титла. Олимпиакос е десети с 16 точки.