Нова "бомба" взриви първия кръг от турнира за купата на Германия. След като вчера Берлин Анкараспор от Регионаллига Север отстрани Хофенхайм (4:0), днес това направи и ТСФ Хафелсе от същия шампионат. Този пък за смях стана елитният Нюрнберг.

Победата за четвъртодивизионния тим с 3:2 обаче дойде след продължения. В редовното време резултатът беше 2:2. При това домакините от Хафелсе направиха пълен обрат, след като в 7-ата Нюрбнерг поведе чрез Есвайн. След още толкова обаче Кристоф отбеляза за 1:1, а след час игра Писбал направи 2:1 в полза на домакините.

Цифрите на таблото се запазиха така до 80-ата минута, защото тогава Мак "спаси" тима си от поражение и вкара мача в продълженията. Само седем минути след началото на първия четвърт час Марк Вучинович взриви трибуните на 6-хилядното стадионче с попадение за 3:2. Гол, който се оказа последен и класира тима за втория кръг на турнира за купата на Германия.

В друг мач представителят на втора Бундеслига Херта (Берлин) също напусна турнира, победен с 2:1 от още един представител на регионалната лига - аматьорския Ворматиа Вормс, който е създаден през 1908 година. Мюнхен 1860 от своя страна не допусна изненада при визитата си на Хенеф 05 и се наложи с 6:0.

Друг представител на Бундеслигата - Хамбургер, също отпадна още на старта на турнира. "Северняците" отстъпиха с 2:4 като гости на Карлсруе.

Резултати от първия кръг на Купата на Германия:
От петък
Зоненхоф Гросаспах – ФШВ Франкфурт 1:2
Любек – Айнтрахт (Брауншвайг) 0:3
Вилхелмсхафен – Аугсбург 0:2

От събота
Халешер – Дуисбург 0:1
Обернойланд – Борусия (Дортмунд) 0:3
Виктория Хамбург – Фрайбург 1:2
Унтерхахинг – Кьолн 1:2
Фалкензее-Финкенкруг – Щутгарт 0:5
Офенбург – Санкт Паули 0:3
Алемания (Аахен) – Борусия (Мьонхенгладбах) 0:2
Карл-Цайс Йена – Байер (Леверкузен) 0:4
БАК 07 – Хофенхайм 4:0
Хайденхайм – Бохум 0:2
Шьонберг – Волфсбург 0:5
Кикерс Офенбах – Гройтер Фюрт 2:0

От неделя
Ньотиген - Хановер 1:6
Ворматиа Вормс - Херта (Берлин) 2:1
Карлсруе - Хамбургер 4:2
Хенеф 05 - Мюнхен 1860 0:6
ТСФ Хафелсе - Нюрнберг 3:2 (сл. пр.)

Заб. (с удебелен шрифт са отборите, които продължават напред)