Две седмици след Олимпийските игри в Лондон и броени дни, след като завърши шеста на 100 метра в Линц, европейската шампионка Ивет Лалова ще вземе участие в 11-ия турнир от Диамантената лига. Зрителите ще могат да проследят представянето на родната ни спринтьорка в ефира на Нова Спорт. Състезанието ще бъде излъчено пряко този четвъртък (23 август) от 21:00 часа в Лозана. Следващият турнир, който ще се проведе в Бирмингам, е в неделя от 20.00 часа, отново по Нова Спорт.

Богата ще бъде и футболната програма в ефира на Диема и Нова Спорт. Феновете ще станат свидетели на поредица от срещи от Английската висша лига и Чемпиъншип. Още утре (сряда) от 21:45 часа Диема ще излъчи срещата Челси – Рединг от третия кръг във Висшата Лига. В петък (24 август) от 21:45 часа отново по Диема ще бъде излъчен и мач от Чемпиъншип – Болтън Уондърърс – Нотингам Форест, в който зрителите ще проследят изявите на двама българи. В Болтън ще разчитат на Мартин Петров, а във Форест – на кадъра на академията на Чавдар Етрополе Димитър Евтимов, който може да застане на вратата на някогашния двукратен европейски шампион.

Програмата на Нова спорт

Футбол
Сряда (22 август), 21:45 часа
Челси – Рединг (Диема)

Петък (24 август), 21:45 часа
Болтън – Нотингам (Диема)

Събота (25 август), 14:45 часа
Суонси – Уест Хям (Нова Спорт)

Събота (25 август), 17:00 часа
Манчестър Юнайтед – Фулъм (Диема)

Събота (25 август), 19:30 часа
Челси – Нюкасъл (Диема)

Неделя (26 август), 15:30 часа
Сток Сити – Арсенал (Нова Спорт)

Неделя (26 август), 18:00 часа
Ливърпул – Манчестър Сити (Диема)

Бокс
Събота (25 август), 23:10 часа
Робин Красники - Сердар Шахин (мач за вакантната титла на Световната Боксова Организация в лека-тежка категория)

Джак Кълки - Фредерик Сере (мач за вакантната интерконтинентална титла на Световната Боксова Асоциация в лека-средна категория)

Роберт Щиглиц - Артур Абрахам (мач за титлата на Световната Боксова Организация в супер средна категория)