Всички мачове от английския футбол в българския телевизионен ефир оживяват в HD формат. Причината е стартът на новия HD канал, част от Нова Броудкастинг Груп – Nova Sport HD, който започва излъчване днес.
 
Освен най-вълнуващото от футбола, каналът ще предложи и най-доброто от други спортове като лека атлетика, баскетбол, професионален бокс, голф, спийдуей, които, както винаги, ще бъдат представяни от най-професионалните водещи и коментатори.
 
Спортните изживявания в HD формат ще започнат още в началото на август и ще отбележат поредица важни събития във футбола на старта на сезон 2013/14. Такова е честването на 125-годишнината от създаването на Футболната Лига, в което един срещу друг в мачове от Чемпиъншип на 3 и 4 август ще се изправят емблематични английски отбори, участвали в учредяването на лигата през 1888 година.
 
Първият уикенд на следващия месец ще постави началото и на срещите за Купата на Германия през сезона. Важна ще бъде и датата 11 август – тогава във висока резолюция ще бъде излъчен и мачът за Къмюнити Шилд между Манчестър Юнайтед и Уигън Атлетик.
 
На 17 август в HD формат ще започне и надпреварата във Висшата лига. Акцент в програмата през септември ще бъде европейското първенство по баскетбол за мъже в Словения, което феновете ще могат да проследят във висока резолюция, благодарение на Nova Sport HD.