Ръководството на Манчестър Юнайтед е приело дългосрочна стратегия, според която няма да бъдат привличани скъпоструващи футболисти, по-възрастни от 25 години, обяви “Гардиън”.

Това решение е взето в опит да се промени финансовата политика на клуба по отношение на купуването на нови играчи. Привличането на Димитър Бербатов от Тотнъм преди година е последния трансфер, който е извън тази стратегия. Покупката на българина е била свързана с евентуалното напускане на Кристиано Роналдо.
 
Отсега клубът ще привлича скъпоструващи играчи само в случай, че след приключването на дългосрочния им договор за 5-6 години цената им ще продължава да бъде висока. Това е и причината “червените дяволи” да се откажат от трансфер на Франк Рибери от Байерн, който наскоро стана на 26 години въпреки желанието на Сър Алекс Фъргюсън да види французина в тима си.
 
Под ударите на новата клубна политика попадат и евентуалните трансфери на 27-годишния нападател на Валенсия Давид Вия и на 29-годишния голаджия на Барселона Самуел Ето`о. Вместо това Манчестър Юнайтед се е ориентирал към привличането на 23-годишния халф на Уигън Антонио Валенсия и на 21-годишния нападател на Лион Карим Бензема./БЛИЦ