Съперникът на Берое в Лига Европа Рапид (Виена) претърпя нов провалц. След като преди седмица загуби на старта на австрийското първенство от Вакер Инсбрук с 0:4, "зелено-белите" се препънаха на собствен терен срещи Вийнер Нойщад. Гостите изненадващо се наложиха с 2:1 и оставиха Рапид на дъното на класирането без спечелена точка.

Рапид бе по-добрият отбор на терена, но пропиля много чисти положения и заслужено бе наказан от контрите на гостите. Още в 10-ата минута защитата на столичани сбърка фатално и Айгнер откри резултата. Четвърт час по-късно Винер Нойщад поведе с 2:0, този път с попадение на Бургщалер.

Неприятният развой на двубоя принуди играчите на Рапид да се хвърлят в постоянни атаки, но или ударите им бяха неточни, или вратарят на гостите се намесваше решително.

Домакините веднага се опитаха да върнат едно попадение и в 34-та минута Хофман центрира от корнер в наказателното поле на Вийнер Нойщад, където се получи разбъркване и Едер остана отблизо сам срещу вратаря Форнеци и стреля, но стражът успя да спаси и избие топката в корнер. В 73-ата минута хърватинът Йелавич намали на 1:2, след като преди това топката бе срещнала гредата. Броени секунди по-късно гостите останаха с човек по-малко, но задържаха крехкия си аванс и оглавиха таблицата.

Мачът от третия квалификационен кръг между Берое и Рапид (Виена) е на 29 юли от 20:45 на стадион "Георги Аспарухов" в София./БЛИЦ