Втори строителен работник почина по време на строителните дейности по стадиона в Манаус, който трябва да приеме срещи от световното първенство в Бразилия следващото лято.

Първата жертва е паднал от 35 метра височина работник, който инсталирал рефлекторите на покрива на стадиона. Другата жертва е починал от сърдечен удар работник. Очевидно той е получил топлинен удар и когато е влязъл в кабината, за да включи климатика е получил сърдечен арест.

Трагедията в Манаус е втора на бразилски стадион в рамките на по-малко от месец, след като двама загубиха живота си в Сао Пауло.

Междувременно бразилският съд прие искането на Министерството по труда и постанови спирането на строителните дейности по стадиона в Манаус, на който ще бъде направена техническа експертиза. Според съда са нарушени нормите за безопасност на работниците, които се изискват от закона. Освен това компанията, която строи стадиона трябва да плати глоба в размер на 85 652 щатски долара.

Работните дейности по строежа могат да бъдат възобновени едва, когато стандартите за безопасност бъдат в съответствие с изисканите от Министерството на труда.