Новакът в Бундеслигата Фортуна (Дюселдорф) няма никакво намерение да става за смях. Клубът не възнамерява да се разделя с новото си попълнение Андрей Воронин.

Украинецът пристигна в клуба под наем от Динамо (Москва). Договорът му е до следващото лято, когато именно изчита споразумението му с руснаците. Сделката е оценена на 500 хиляди евро. Толкова ще плати Фортуна на нападателя за периода на споразумение, а останалите 2 млн. евро от заплатата му ще бъде поета от московчани.
Да, ама сега нещата се обърнаха с главата надолу. След уволнението на треньора Андрей Силкин ръководството иска да си върне Воронин. Той е от 9 дни при дюселдорфци. В момента нападателят дори е в Москва, но не за да преговаря.

"В Москва съм с жена ми, за да съберем багаж за Дюселдорф. Със сигурност ще се върна, каза Воронин, но добави: Вече разговарях с новия треньор на Динамо."

Подобен трансфер е възможен. В рамките на една календарна година един футболист може да подпише с два различни клуба. Не е проблем, че всичко може да се случи само за един трансферен прозорец. След като играч не е записал официален мач, не се нарушават правилата. Във всеки случай трябва да бъде платена сума.

Финансовият директор на Фортуна (Дюселдорф) Паул Йегер пък заяви: "Ако Динамо ни предложи 10 милиона евро, ще се проведат разговори."