Германският колос Байерн разполага с трима централни нападатели - Марио Манджукич, Марио Гомес и Клаудио Писаро. Ветеранът и завръщащ се в редиците на баварците Писаро обаче не се страхува от конкуренцията. Перуанският национал се надява да вземе юздите в свои ръце, както го правеше и във Вердер Бремен. За “бременските музиканти” Писаро бе нещо като застраховка живот. Освен това той винаги бе твърд титуляр в състава на Томас Шааф, а сега в Байерн ще трябва да се изправи пред нова конкуренция.

“Аз съм вече на 33 години и трябва повече да внимавам за себе си. Чувствам обаче, че ще продължа да играя още дълго време. Преди всичко сега, когато успях да отстраня проблемите си, се чувствам толкова бърз и жив както никога”, сподели Писаро в интервю за мюнхенския вестник “tz”.

Конкуренцията е голяма с Гомес и Манджукич, но Писаро дори се надява в отбора да бъде привлечен и четвърти нападател. “Мисля, че би било добре да дойде и четвърти нападател. Сезонът е дълъг и винаги се случват непредвидими неща. Затова е важно да разполагаш с достатъчно играчи на всяка позиция и да се компенсират нещата. Надявам се, че никой няма да се контузи. Всички ние имаме необходимите качества и аз съм сигурен, че ние тримата достатъчно често ще излизаме на терена”, допълва перуанецът.

Той самият не гледа на себе си като на ново попълнение. Много повече иска да бъде в ролята на водач в Байерн. “От известно време поемам отговорността на терена. Дори и в Бремен показах, че съм някой, който може да води една група”, завършва 33-годишният Писаро.