Считаният за най-приближен до Реал (Мадрид) вестник „Марка” и „Мундо Депортиво”, информиращ читателите си най-вече с новини около Барселона, публикуваха днес на първа страница заглавия за халфа Марко Ройс от Борусия (Дортмунд).

„Марка” твърди, че „кралският клуб” следи германския национал от три години и той е трансферна цел номер 1 за следващото лято. „Белият балет” вече има добри отношения с мениджърската агенция на Ройс, която обслужва и Тони Кроос, преминал това лято от Байерн на „Сантяго Бернабеу”.

Договорът на Ройс с Борусия (Дортмунд) е до лятото на 2017 година, а в него има записана освобождаваща клауза в размер на 25 милиона евро. Вестфалци искат да удължат контракта на халфа, към който обаче интерес вече имат почти всички грандове в Европа, а за фаворит за неговия подпис е считан Байерн, привлякъл вече от Дортмунд последователно Марио Гьотце и Роберт Левандовски.

Според „Марка” в битката за подписа на Ройс ще се намеси и португалският мениджър Жозе Моуриньо, който ще направи всичко възможно да привлече халфа в Челси следващото лято.

В същото време „Мундо Депортиво” пише, че Барса също има добри шансове да привлече Ройс, след като бившият му съотборник от Борусия (Мьонхенгладбах) Марк-Андре тер Щеген вече е при каталунците. Освен това, Барселона играе и атрактивен, офанзивен футбол, което е напълно по вкуса на германския национал.

Според немските медии пък самият Ройс не би искал да напуска Бундеслигата и ще избира дали да остане в Дортмунд или да премине в Байерн.