ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Футболната обсерватория на Международния център по спортни науки (CIES) в Университета на швейцарския град Нюшател обяви официално новата звезда на Реал Мадрид Джуд Белингам за футболиста с най-висока пазарна стойност в света.

Според традиционното проучване на CIES цената на англичанина с днешна дата възлиза на 267.5 милиона евро, изпреварвайки така голмайстора на Манчестър Сити и Висшата лига Ерлинг Холанд, който е оценяван на 251.2 милиона евро. На трета и четвърта позиция са още двама играчи на Реал – Винисиус Жуниор и Родриго. Петицата запълва Букайо Сака от Арсенал.

Реал купи Белингам от Борусия (Дортмунд) за 103 милиона евро, които с бонусите ще достигнат до 133 милиона. До момента англичанинът изигра 22 мача за „белите“, в които отбеляза 17 гола и направи пет асистенции. През миналия месец той получи и наградата Golden Boy, която се връчва на най-добрия футболист в Европа до 21 години.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

CIES използва алгоритъм за изчисляване на цената, базиран на данните от повече от 6000 трансфера и сумите, похарчени за играчи с подобни характеристики. Не се вземат предвид евентуалните клаузи за откупуване.

Едно от най-спряганите имена за трансфер през лятото Килиан Мбапе е оценяван едва на 106.2 милиона евро и по този показател е извън топ 20, но причината за това е, че контрактът му с ПСЖ изтича едва след шест месеца. Поради тази причина трансферната му цена не може да бъде съизмерима с тази на най-скъпите футболисти.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!