Пристигналият през януари в Манчестър Юнайтед от Спортинг (Лисабон) португалски национал Бруно Фернандеш е новата голяма звезда на „червените дяволи”, записвайки невероятни постижения само за половин година.

Юнайтед плати 55 милиона евро на „лъвовете” от Лисабон, но инвестицията определено си е струвала, след като Бруно Фернандеш тотално преобрази водения от норвежкия специалист Оле Гунар Солскяер тим, помагайки му да завърши трети и да се класира за участие в Шампионската лига следващия сезон.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Португалецът бе замесен в 15 от головете на „червените дяволи” (8 попадения и 7 асистенции), с един повече от броя мачове във Висшата лига – общо 14, отбелязва planetfootball.com. Той е най-добрият реализатор във Висшата лига от февруари насам (8 гола), когато дебютира в английския елит, и освен това е играчът с най-много асистенции (7) в Юнайтед за целия сезон. Единствено Лионел Меси и Кристиано Роналдо са участвали при реализирането на повече голове от него този сезон, откакто той заигра на „Олд Трафорд”.

Никой футболист не е изигравал по-бързо 10 мача за Манчестър Юнайтед във Висшата лига от Бруно Фернандеш. Няма и друг играч в историята на Висшата лига, който да е участвал пряко в реализирането на толкова голове (13) при първите си 10 участия в елита.

Въпреки че напусна Спортинг през януари, португалският национал си остана голмайсторът на тима от Лисабон за този сезон в Примейра лига, купата на страната и Лига Европа. Фернандеш вкара 25 гола и записа 22 асистенции във всички турнири с екипите на „лъвовете” и „червените дяволи”. Това означава, че халфът е участвал в отбелязването на гол средно на всеки 87,1 минути.

Откакто дебютира във Висшата лига на 1 февруари при равенството 0:0 срещу Уулвърхемпън, нито един друг тим не е спечелил повече точки от Манчестър Юнайтед - 32. Отборът на Солскяер печелеше средно по 1,4 точки на мач във Висшата лига без Фернандеш през миналия сезон 2019/20, а след пристигането на португалеца точките станаха 2,3 средно на среща.

Бруно Фернандеш повтори и постижения на Кристиано Роналдо с екипа на „червените дяволи”, печелейки две последователни награди за играч на месеца във Висшата лига. За последно CR7 бе направил това през 2006 година.
Георги ГЕОРГИЕВ/БЛИЦ СПОРТ (по материали от английските медии)