Нови двама треньора от бразилския футболен елит бяха уволнени през последните два дни. Това увеличи на 26 бройката треньорските смени още преди да изминала първата половина на сезона.

Десетият в класирането Витория уволни Пауло Сезар Карпеджани в понеделник след четири месеца на поста, а повода бе домакинското равенство 2:2 срещу предпоследния Флуминензе. Витория стартира впечатляващо първенството и бе в Топ 4 след първите 12 кръга, но в последващите 8 мача записа само една победа.
 
“Винаги идва момента, в който е най-добре да спреш. Само времето ще покаже дали отбора може да реагира на ситуацията. Според мен добрият старт създаде твърде много оптимистични очаквания”, заяви Карпеджани. Той водеше Парагвай на Мондиал`98, където бе съперник в групата с България, Испания и Нигерия.
 
Треньорът на Ботафого Ней Франко, който спаси тима от изпадане през миналата година, издържа сравнително дълго на поста за бразилските стандарти и бе уволнен след 13 месеца на поста в тима от Рио де Жанейро, който е 15-и в класирането.
 
Ботафого загуби у дома с 0:1 от Атлетико Паранаензе в събота, а мачът бе съпроводен със скандал заради спорна дузпа за домакините в момент, когато резултатът бе 0:0. Въпреки, че Франко поиска капитанът Лусио Флавио да изпълни дузпата, отсъдена за нарушение срещу Андре Лима, зад топката застана нападателят и удари напречната греда. В клуба приеха инцидента като знак, че Франко е загубил доверието на играчите.
 
От 20 отбора в бразилския елит само 8 не са си сменяли треньора от началото на сезона през май. Като цяло 14 треньори загубиха работата си след 18 кръга, като Атлетико Паранаензе и Спорт Ресифе бяха уволнили по двама специалисти./БЛИЦ