Европейският клубен шампион Ливърпул е заплашен от сериозна санкция заради расисткия плакат на Дивок Ориги, който бе забелязан на двубоя от Шампионската лига срещу РК Генк, спечелен от "мърсисайдци" с 4:1 в  Белгия. 

Според британски медии, в момента от УЕФА събират доказателства по случая, а скоро ще започне и разследване.

Фоторепортерите уловиха издигнат за кратко плакат, на който нападателят бе обрисуван гол с огромен член. Този банер беше свален минути по-късно след намесата на ръководството именно на английския клуб. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Това действие може да бъде взето предвид като смекчаващо вината обстоятелство, но все пак европейските клубни шампиони са заплашени от санкция.

Най-вероятно е тя да бъде парична глоба, но не се изключват и другите две опции - затваряне на сектор от стадиона или на цялото съоръжение за някой от следващите мачове. 

Интересното е, че на същия този мач български фенове на Ливърпул издигнаха родното знаме с надпис върху него: "Ние не сме расисти!". То дойде в отговор на случая с расистките скандирания по време на евроквалификацията България - Англия (0:6) на Националния стадион "Васил Левски" на 14 октомври.