Подалият оставка като вицепрезидент на Барселона Емили Русо направи нови шокиращи разкрития за случващото се в клуба. Русо е един от шестимата души от ръководството, които си тръгнаха след огромен скандал с компроматна война. Сега той твърди, че някой от ръководството е присвоил средства от клубната каса, след като за случая с мониторинга в социалните мрежи са били платени 1 милион евро, а иначе е оценен на 100 хиляди евро.

"Дали някой е бъркал в клубната каса? Не знам кой може да е бил, но мисля, че да. Когато платиш 1 милион евро за нещо, което струва 100 хиляди евро, няма съмнение в това. Плащането е било разпределено във вноски от по 200 хиляди евро, за да се избегне нуждата от одобряването му от Борда на директорите. Сега има отворено разследване, което ще покаже как се е случило всичко. Бартомеу вече знае това. Темата за социалните мрежи е мръсна работа. Вярвам, че някой е бръкнал в касата, но не знам кой. Убеден съм обаче, че не е някой от Борда", разкри Русо пред "Радио Каталуния".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Предполага се, че виновен за присвояването на средства е Жауме Масферер, който бе отстранен от позицията си на съветник на президента заради случая "Барсагейт".