Тъмните облаци над френската футболна звезда Килиан Мбапе се сгъстяват още повече. Журналистът Ромен Молина направи сензационно разкритие, че 25-годишният нападател на Реал (Мадрид) е пристрастен към алкохола и има психически проблеми.

"Най-лошото в тази история е, че имате футболист, който е психически болен. Всички около него ще го кажат. Когато някой започне, как да го кажа, да купонясва твърде много и да пие известно количество алкохол, това рядко е добър знак. Неймар беше същият, когато получи контузия", коментира Молина.

В същото време шведската журналистка Катрин Кранц от в. „Експресен“ беше категорична, че Мбапе не е привлечен в качеството си на свидетел, а е в ролята на заподозрян за изнасилването на хотел в Стокхолм, в който беше настанен през миналата седмица.

„В нашата медия сме на 100% сигурни в информацията си. Нямам правото да разкрия източника ни ни информация, но заподозреният е именно Мбапе“, заяви Кранц.

По-рано днес адвокатът на футболиста Мари-Алис Каню-Бернар обяви, че публикацията на шведското издание е клеветническа и може да се стигне до дело срещу вестника и изнасилената жена.

„Изчакваме да научим повече информация за следствието. Това е причината да не сме подали още иск срещу вестника, тъй като не знаем дали жалбата на младата жена е насочена към клиента ми. Ако жалбата споменава името на Мбапе, дори и индиректно, защото може да е призован като свидетел, ние сме в правото си да подадем жалба за клеветнически твърдения, защото той няма за какво да бъде упрекван“, заяви Каню-Бернар.

"Килиан е спокоен, защото знае, че нищо не е извършил. Следи отдалеч тази афера, въпреки че е защитен за момента. Това обаче му влияе. Повтарям, че той е на 25 години. Медиите не спестяват това, че обвинението е съм него. В тази ситуация тома е трудно да се приеме, въпреки че аз не мога да кажа какво чувства той. Желая му да вкара възможно най-много голове в следващия си мач", коментира още адвокатът.