Сагата между Байерн и английския талант Дейл Дженингс е на път да приключи. 18-годишният нападател, обявен от всички на Острова за новия Майкъл Оуен, преминава от Транмиър в германския колос за 1,9 милиона евро. Младокът ще пристигне днес в Мюнхен, за да премине медицински тестове, след което ще подпише личния си договор.
 
Байерн отдавна следи изявите на Дженингс и успя да се пребори с няколко английски клуба за подписа му. Сред тях бяха Тотнъм, Уест Бромич и изпадналият в Чемпиъншип Уест Хям.
 
Дейл изгря на небосклона миналия сезон, когато записа дебют за тима от Първа дивизия. Той вкара 6 гола в 32 мача за Транмиър, но впечатли най-вече с невероятната си скорост, резкия демараж и техниката.
 
“Доволни сме от сделката. Дейл е отличен талант, който тепърва ще се развива. Той може да играе и като чист нападател, и като такъв от втора линия”, заявиха от Байерн.
 
" Байерн ни отправи много добра оферта и ние нямахме право да спираме Дейл. Да те поиска клуб с традициите и възможностите на германците се случва веднъж в живота, затова пожелавам на Дженингс всичко да е наред и трансферът да бъде завършен", коментира мениджърът на Транмиър Лес Пери.
 
Очаква се до края на седмицата сделката да бъде обявена официално. Първоначално младокът ще играе за втория тим на баварците.