Арабският мултимилиардер д-р Сюлейман Ал Фахим продължава да шокира целия свят с намеренията си да превърне Манчестър Сити в най-големия клуб в света само в рамките на няколко години. Минути преди затваряне на трансферния пазар мултимилиардерът успя да поднесе като подарък на феновете последното ново попълнение на “гражданите” Робиньо срещу “скромната” сума за шейха – 32 милиона паунда. Английският “Сън” публикува колаж, на който събра повечето световни звезди в момента, сред тях и Митко Бербатов, а цената им е около 500 милиона паунда. Бербо, Меси, Кристиано Роналдо, Сеск Фабрегас, Кака и Фернандо Торес са по силите на д-р Ал Фахим и според него всички те могат да бъдат привлечени в Манчестър Сити. Мениджърът на клуба Марк Хюз е бил информиран, че може да избира сред въпросните футболисти за изграждането на уникален “дрийм тийм”.
„Разочаровани сме, че не успяхме да вземем Бербатов, въпреки че направихме всичко възможно. Това обаче в никакъв случай не значи, че сме се отказали. Имаме големи планове и ще се опитаме да го привлечем през следващия сезон”, категоричен бе шейхът.
„Ако можем да вземе най-добрите футболисти в света – ще го направим. Роналдо каза, че иска да играе в най-големия клуб в света. Ще видим през януари дали е бил сериозен”, допълни Ал Фахим. “Има много други богати клубове и аз се радвам, че нашият може да се присъедини към Челси, Манчестър Юнайтед и Ливърпул в голямата игра. Аз съм фен на английската Висша лига, а от днес съм фен и на Манчестър Сити. Това е много специален клуб за феновете. Те искат да видят любимците си как печелят трофеи”, каза още арабският шейх. По думите му Манчестър Сити трябва да завърши сезона в първата четворка, а догодина да бъде шампион на Англия. В следващите три години целта е да бъде спечелен турнирът Шампионската лига./БЛИЦ