Челси стартира убедително във Висшата лига, като спечели и четирите си досегашни срещи от началото на сезона. Специалистите обаче веднага отчетоха представянето на убийствения дует от нови попълнения в състава на „сините“, който може да изведе тима до шампионската титла.
 
Испанските национали Диего Коста и Сеск Фабрегас показват невероятно разбирателство и може да се превърнат в следващия велик тандем на Висшата лига, каквито бяха Тиери Анри и Робер Пирес или Стивън Джерард и Фернандо Торес. Още повече, че Коста и Фабрегас вече чупят рекорди в английския елит.
 
Диего Коста стана първият футболист в историята на Висшата лига, който вкарва седем гола в първите си четири мача от шампионата. Той подобри предишния рекорд от шест попадения, който се държеше от Серхио Агуеро и Мики Куин. Испанският национал до момента има два гола повече от реализираните от Фернандо Торес през целия минал сезон.
 
Седемте попадения на Диего Коста са дошли след само 10 удара към противниковите врати. Той е първият футболист вкарал за Челси във всеки от първите си четири мача за клуба след Джон Мередит през 1928 г.
 
Сеск Фабрегас направи шест асистенции от началото на сезона. Той е първият футболист в историята на Висшата лига, който има асистенции в шест поредни мача (включително и последните си две срещи за Арсенал).