Новият президент на Аржентина Маурисио Макри е бивш шеф на популярния в страната и в света футболен клуб Бока Хуниорс. Той и до днес е фен на отбора и не пропуска да гледа при първа възможност домакинските мачове в местното първенство. Маурисио е начело Бока в периода от 1996 до 2007 година. В този период тимът печели общо 17 трофея, сред които два пъти Копа Либертадорес и Междуконтиненталната купа.
 
Консерваторът Маурисио Макри спечели балотажа на изборите срещу Даниел Скиоли с 51,5% на 48,5% след преброяването на 99% от бюлетините. Победата на бизнесмена е първата след повече от десетилетие на загуби за десноцентристката опозиция. Тя също така слага край на 12-годишното управление на левицата на красивата дама-президент Кристина де Кирхнер.
 
Макри е син на един от най-богатите мъже в Аржентина - италианеца Франко Макри, и има дълга кариера в бизнеса, преди да се заеме с политика. През 1991 г. Маурисио е отвлечен от група корумпирани полицаи, които го държат като заложник 12 дни и освобождават след откуп от няколко милиона долара.