Жоан Лапорта спечели изборите за президент на Барселона, след като получи 54,28% от гласовете, сочат официалните резултати от преброяването. Негов подгласник стана Виктор Фонт с 29,99%, а трети остана Тони Фрейша с 8,58%.

Още в първата си реч Лапорта взе отношение по големия въпрос, който вълнува не само привържениците на Барса, но и феновете на футбола: Остава ли Лео Меси при каталунците?

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Бях поразен, когато видях, че Меси е решил да гласува със сина си. Той обича този клуб и явно иска да остане в Барса. Йохан Кройф щеше да го посъветва да остане. Ако Лео иска да си тръгне от нас, ще го направи през парадната врата. Не мога да дам фалшиви обещания. Ние ще му направим предложение, но решението ще е негово.“

„Трябва да се сте наясно, че парите не са най-важното в този случая. След като поздравя всички работници в Барселона, лично ще се обадя по телефона на Меси. Дали ще го убедя да остане? Това зависи само от него. Аз ще направя всичко, което ми позволяват финансовите реалности на клуба“, заяви Лапорта.

Както е известно, Жоан Лапорта беше президент на Барселона в периода 2003-10 г. и сега, 11 години по-късно, отново се завръща на върха на управата на каталунския клуб.