Манчестър Юнайтед представи днес най-новото си попълнение - Матео Дармиан от Торино. Официалният уебсайт на "червените дяволи" потвърди, че 25-годишният италиански национал е подписал договор за срок от 4 години, като в него е залегнала и опция за продължаването му с още една.

"За мен е сбъдната мечта да играя за Манчестър Юнайтед. Да работя под ръководството на Луис ван Гаал, който е постигнал много във футбола, е наистина вдъхновяващо начинание", каза Дармиан.

Десният бек вкара 5 гола в 146 мача за Торино, след като дебютира за отбора през 2011 година. Дармиан има и 13 мача за националния отбор на Италия, като дори игра в европейската квалификация срещу България, завършила наравно 2:2 на 29 март в София.

"Матео е десен бек, който може да бъде използван и от ляво на защитата. Той е прекрасно ново попълнение за нашия отбор", каза Ван Гаал след трансфера.

"Прекарах невероятни години в Торино и искам да благодаря на клуба и феновете за всичко, което направиха за мен. Сигурен съм, че всички ще разберат, че за мен това е страхотна възможност да се присъединя към най-великия клуб в света. Просто нямаше как да кажа "не", добави Дармиан при представянето на "Олд Трафорд".