Босненският шампион Будучност ще играе срещу исландския Брейдаблик във финала за класиране в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Това стана ясно, след като двата тима записаха победи в предварителния кръг на турнира, който се провежда в Копавогур (Исландия).

Така всъщност беше даден старт на новия сезон на най-комерсиалния футболен турнир. Любопитното е, че в двата мача паднаха цели 11 гола. 

Будучност записа класически успех над Атлетик Ескалдес от Андора. Балша Секулич откри резултата в 14-ата минута, а в 60-ата минута оформи крайното 3:0 в полза на тима от Подгорица. В 21-ата минута Алекс Санчес от андорския първенец си вкара автогол.

В другия полуфинал домакинът на четворния турнир Брейдаблик размаза Тре Пене (Сан Марино) със 7:1. Хьоскулдур Гунльосон и Агуст Хлинсон вкараха по два гола за успеха. Капитанът Виктор Ейнарсон, Клаемит Олсен и резервата Стефан Игли Сигурдсон също бяха точни. Антонио Барета се разписа за Тре Пене.

Будучност и Брейдаблик ще се изправят един срещу друг на 30 юни (петък) от 22:00 часа. Победителят ще се класира за първия квалификационен кръг на Шампионската лига, където ще играе срещу ирландския шампион Шамрок Роувърс.